Overnatting

Overnatting kirkenesSom et populært reisemål for både nordmenn og turister fra utlandet, har det vokst seg frem flere gode overnattingsmuligheter i og rundt Kirkenes. Her vil alle typer turister være dekket. Både de som krever den beste servicen og høy standard, til de som kun ønsker en seng å sove i. Husk at du kan få store rabatter og reiseforsikring inkludert hvis du bestiller reisen med forskjellige kredittkort.

Det finnes fire sentrale hotell man kan velge mellom:

Rica Arctic Hotel – De har en sentrumsnær lokasjon med moderne og fine rom. Alle rom er utstyrt med eget bad og toalett, og du kan også slappet av i hotellets basseng, sauna og solarium. Skulle du dra på en forretningsreise vil hotellet også ha både konferanselokaler og mindre møterom du kan benytte deg av.

Rica Hotel Kirkenes – Et annet Rica hotell finnes også, og er plassert en liten kilometer unna sentrum. Alle rom har egne fullt utstyrte bad og det er varmekabler i alle gulv. Så kalde vinterdager er altså ikke noe problem på dette hotellet. Ønsker du å få inn en treningsøkt mens du er på reise kan du gjøre det i hotellets eget trimrom. Når økten er ferdig har du muligheten til å slappe av i en egen sauna. Trådløst nettverk finnes også over hele stedet. Hotellet har sesongåpent og driftes normalt fra juni til oktober.

Thon Hotell Kirkenes – Thon hotellet er et annet populært overnattingsalternativ som hadde sin første åpningsdag i 2010. Et relativt nytt hotell med andre ord med fasiliteter som står i tråd med det. Hoteller har en fantastisk beliggenhet rett ved vannkanten med utsikt over hele fjorden. Skal du arrangere et større kurs kan konferanselokaler med kapasitet på opptil 300 mennesker leies. Ellers har hotellet 143 rom, to store suiter og et stort utendørsområde hvor man kan bli servert mat og drikke på sommerhalvåret.

Kirkenes Snøhotell – En av de mest spektakulære overnattingsmulighetene du har i Kirkenes er et eget snøhotell som tar gjester fra desember til april. Hotellet åpnet i 2006 og har gitt alle sine gjester en unik opplevelse siden. Hvert av de 20 rommene er 5 kvadratmeter, og innehar alt du trenger for en god og komfortabel natt. Måten hotellet er bygget på gjør at uavhengig av temperaturen på utsiden, så vil du inne i hotellet ha stabile -4 grader. Men du trenger ikke å bekymre deg for å fryse, eller at du må sove på en isblokk, for alle rommene er utstyrt med soveposer beregnet for -35 grader, og du vil sove på en madrass med egen isolasjon på toppen. Hvert rom har sitt eget arktisk-inspirerte design med egne is-skulpturer laget av profesjonelle kunstnere. Hotellet har også sin egen isbar som er laget av flere tonn med is, hvor både mat og drikke serveres. For deg som reiser til Kirkenes på vinterstid, er dette uten tvil den mest spektakulære overnattingsmuligheten du har.

Dersom du kommer kjørende med campingbil eller ønsker å bo i telt, har du gode muligheter til å gjøre det på “Maggadalen” Kirkenes Camping. Den ligger rett ved europavei 6 og er knappe 7 km unna Kirkenes sentrum. I tillegg til oppstillingsplasser for både campingvogner og telt, har anlegget også 17 hytter som kan leies og et stort fellesanlegg med dusj og toalett. Vaskemaskin og tørketrommel kan også brukes på stedet. Campingplassen er åpen fra juni til august.

Mer om overnatting i Kirkenes finner du på Kirkenes.no.