Hurtigruten

Hurtigruten til KirkenesMange som kommer på besøk til Kirkenes gjør det gjennom Hurtigruten, en av de klassiske ferieturene i Norge. Vi skal her fortelle deg litt om hvordan en slik reise er lagt opp. Det tilbys ulike varianter av reisen, men den mest vanlige består i en 7 dagerstur fra Bergen til Kirkenes.

Starter i Bergen

Skal du ta hele turen (du kan gå på og av i andre havner på veien) klyver du på i Bergen. Mens du er her bør du få med deg den hanseatiske Bryggen som også er på UNESCOS liste over verdens kultur og naturarvsteder. De to lokalfjellene Fløien og Ulriken er vel verdt et besøk, og for de som ikke ønsker å gå opp er det egne baner som vil ta deg til toppen. Vandre rundt i de små smauene i Bergen og spis et flott måltid på Fisketorget er også å anbefale.

Etter Bergen går ruten videre til Ålesund og Geirangerfjorden, sistnevnte igjen et sted som dukker opp på UNESCOS verdensarvliste. Hurtiruten tar deg så videre til Trondheim, og en begynner å nærme seg nordområdene. Når du er i havn her er det et “must” å besøke Nidarosdomen.

Neste dag vil du krysse polarsirkelen på vei mot Lofoten, og du har havnet i arktiske farvann. Fergen stopper i havnen i Svolvær hvor du kan bruke tid på å utforske Lofoten. Etter en dag i Lofoten vil du våkne opp neste dag mens du er på vei mot Tromsø, som er den virkelige porten inn til de arktiske områdene. Her har mye av den stolte norske polarhistorien tatt plass. Blant annet var det her Roald Amundsen skaffet seg mannskap og forsyninger for ekspedisjonene han gjorde. I byen ligger også det norske polarinstituttet, som er en viktig organisasjon som befester Norge som en av de polare hovedstedene i verden.

Når du er i Tromsø bør du også ta deg tid til å besøke Ishavskatedranen, et av byens mest kjente landemerker. Den er spesielt kjent for sitt unike design i glassmosaikk. Tromsø er en populær studentby som gjør at det alltid er noe som skjer.

Siste delen til Kirkenes

Etter Tromsø begynner man for alvor å nærme seg endedestinasjonen Kirkenes. Men først er det et hovedstopp til som skal unnagjøres, og det er Honningsvåg og Nordkapp. For å komme seg der seiler en gjennom Magerøysundet, og etter et mindre stopp i vakre Hammerfest ankommer man Honningsvåg. Når du er her vil du være rett ved Nordkapp, noe som betyr at du kun er 2000 km fra Nordpolen. Nordkapp-platået er vel verdt et besøk, hvor du kan beskue de spektakulære naturomgivelsene en har rundt seg. Området er også et fuglereservat hvor det er anslått å være nærmere 250 000 sjøfugler.

På dag 7 vil du ankommer Kirkenes, Hurtigruten sitt nordligste stopp. Her kommer du ikke lenger, og har valget med å enten ta turen tilbake sørover igjen, eller tilbringe noen ekstra dager med å reise rundt i nærområdene for å utforske hva byen har å by på.

Bestill reisen med Hurtigruten her!